Raw materials | Claudia De Vos

Installaties en kunstobjecten met geur

 

Van

8 januari  2019

 

T/m

 24 maart 2019

Tentoonstelling in

Kasteel Groeneveld | Baarn

 

In de expositie Raw materials laat Claudia De Vos u kennismaken met haar kunstwerken en installaties waarbij zij gebruik maakt van uiteenlopende materialen zoals keramiek, tekeningen, fotografie, stoffen en gevonden voorwerpen. De kunstwerken hebben geur als  verbindend element en wel in het bijzonder natuurlijke geuren (raw materials). Met haar kunst onderzoekt Claudia De Vos de psychologische effecten van geuren. Geur in historische of culturele context, als individuele of universele geurbeleving. Helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard zetten zij aan tot denken, praten en herinneren. De expositie ‘Raw materials’ geeft stroming in vastgelopen conversaties, denktrants en brengt verborgen herinneringen aan het licht.

 

Deze expositie is interactief: u kunt aan de kunstwerken ruiken. De QR codes die op de informatieborden staan zijn gelinkt aan audiofiles waarin de objecten worden beschreven en toegelicht. Deze kunnen op de eigen smartphone kunnen worden beluisterd. Op de speciale ‘out of the box’ in het midden van de tentoonstelling staan enkele kisten met tactiele materialen met geuren en kunt u uw eigen verhaal kwijt: wat zijn úw herinneringen bij de geroken geuren?

openingstijden Kasteel Groeneveld:

di t/m zo 11.00- 17.00

 

Bezoekersinformatie kasteel Groeneveld

 

Volg de ontwikkelingen van de tentoonstelling op geurambassadeur.blogspot.com

 

 

De tentoonstelling is door het gebruik van geur en audio ook geschikt

voor mensen met een visuele beperking

 

HEALING environments | symposium

helende zintuigelijke ervaringen

 

Symposium op 10 februari

Kasteel Groeneveld | Baarn

 

Op zondag 10 februari wordt een bij de tentoonstelling behorend symposium ‘Healing Environments’ georganiseerd, waarin verder wordt ingegaan op de helende effecten van zintuigelijke ervaringen. Op het symposium laten vier sprekers hun licht hierover schijnen en is er een natuurbeleving.

 

Klik hier voor de uitgebreide INFORMATIEPAGINA over het symposium

 Claudia De Vos |CONNECTING SCENTS

 

MINISTER HARTSENLAAN 3 | 1217LR  HILVERSUM  | THE NETHERLANDS

+ 31 (0)6 51884013 | info@connectingscents.com

 

copyright 2018